Lynx over Autisme


Als je autistisch bent kan het zijn dat jouw beleving van seksualiteit anders is dan wat je vaak om je heen hoort, leest en ziet.
Intimiteit kan voelen als een grote uitdaging of onvervuld verlangen.


Omdat je bijvoorbeeld wel opwinding voelt, maar die over hele andere dingen lijkt te gaan dan wat standaard gezien wordt als seksueel of opwindend.

Of omdat het idee van seks voor jou heel spannend is in je gedachten, maar je niet weet hoe je lichaam zal reageren op al die prikkels.

Misschien heb je in het verleden nare seksuele ervaringen gehad, bijvoorbeeld door miscommunicatie of prikkelgevoeligheid.

Of misschien geniet je juist enorm van seks met al je zintuigen en zoek je meer intensiteit en spanning.

Ik begrijp je en je bent welkom!

Ik heb alle ruimte voor de aanpassingen die jij nodig hebt om onze date fijn en veilig voor je te maken. Daar kunnen we vooraf over praten. Een voorbeeld zou kunnen zijn dat we niet praten tijdens aanrakingen, zodat je met je aandacht bij jouw (of mijn) lichaam kunt zijn. Wil je juist alleen praten en niet aangeraakt worden? Geen oogcontact? Mij uitkleden maar zelf je kleren aanhouden? Het kan allemaal.

Ik ben comfortabel met stimming en tics, die hoef je niet te verbergen als ze er zijn. Je bent helemaal welkom, met alles wat bij jou hoort.

Als je dat fijn vindt, kunnen we samen van te voren precies afspreken wat ons plan gaat zijn. Merk je tijdens de date dat je je om wat voor reden dan ook niet fijn voelt, moe wordt of overprikkeld raakt kun je dat op elk moment aangeven en dan stoppen we of gaan we iets anders doen.


Seks is voor mij iets magisch. In deze luide wereld waarin onze zintuigen zo vaak op de proef worden gesteld vind ik er schoonheid in om aandacht te hebben voor de wonderlijk mooie kant van gevoeligheid. Want oh, die bestaat! Ik laat het je graag zien.


Liefs, Lynx